2012. augusztus 6., hétfő

Paradicsomos saláta

... tombol a nyár.. érik a paradicsom.. A következő saláta ötletét a chili con carne-hoz való salsa (paradicsom, lilahagyma, korianderzöld, limet) adta. Tulajdonképpen nem sok változtatás történt az eredeti recephez képest. Általában húsok, forró szendvicsek mellé szoktam tálalni. De isteni friss bagetával, sajttal is. Aki nem szereti a fokhagymát - bruscetta gyanánt is tálalhatja.

Hozzávalók:
  • paradicsom
  • limet v. citrom (ami éppen otthon van)
  • lilahagyma
  • petrezselyemzöld (korianderzöldet is lehet - ha van otthon)
  • extra szűz olíva olaj
  • pici só
A paradicsomot apró kockára vágjuk. A lilahagymát szintén próbáljuk meg minél apróbbra metélni. Az egészet egy tálban ízlés szerint keverjük össze citromlével, olíva olajjal, sóval, és az apróra vágott friss petrezselyemzölddel.