2013. február 5., kedd

Gesztenyés muffin (tojásmentes)

... eltelt ugyan pár hónap az utolsó bejegyzés óta, de az még jelenti azt, hogy a lelkesedésem alábbhagyott volna. A jelszó: új év - új receptek!
Elsőként had osszak meg veletek egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető muffin receptet, amit NoSalty oldalán találtam és amit éppen most, billentyűcsapkodás közepette majszolok. A reggeli órákban készült és ha nem figyelek, estére lehet egy darab sem marad belőle!


Hozzávalók (12 darabhoz):
  • 250 dkg liszt (a tudatos életmód reményében ebből 70-70 dkg hajdina, illetve Norbi update féle low-carb master mix)
  • 1 kk szódabikarbóna
  • 250 dkg gesztenyepüré
  • 3 ek cukor (nyírfacukrot használtam)
  • 3 dcl tej
  • 2 ek kakaó
  • 2-3 ek rum (az eredeti recept nem ír hozzá)
  • 8 dkg zsír
  • 1/2 tábla étcsoki (az eredeti recept 1 táblát ír, de szerintem fél is elég bele)

Elkészítés:
  • keverjünk össze a lisztet, kakaót és a szódabikarbónát
  • külön tálban, mixer segítségével keverjük habosra a gesztenyemasszát a cukorral és a zsírral. Használhatunk vajat vagy margarint, ami éppen otthon van. Én libazsírt használtam, hogy végre ne árválkodjon tovább a hűtőben :)
  • a gesztenyés masszához hozzáöntjük a tejet, rumot és a lisztes keveréket. Fakanál segítségével jól összedolgozzuk és muffinformákba kanalazzuk. 
  • az étcsokit kis darabokra tördeljük és mindegyik kupacba beleszúrunk egy-két darabkát  
  • 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük