... aki eddig bizonytalanul állt volna a padlizsános ételekhez azt a következő recept tuti, hogy leveszi a lábáról! A receptre Schiffer Anna: Vegás lettem!... muszájból c.szakácskönyvében bukkantam és azonnal "levett" a lábamról. Természetesen eszközöltem némi módosítást - amit a hűtő ad alapon - de lényegében nem tértem el a recepttől. A kép nem éppen a legbizalomgerjesztőbb, de csupán ennyit tudtam megmenteni a "fotózáshoz" :))))
Hozzávalók:
- 50 dkg burgonya
- 1 drb közepes padlizsán
- 25 dkg paradicsom
- 1 nagy fej hagyma
- póréhagyma
- paprika
- olaj
- só,
- 1 dcl tejföl
- reszelt sajt
A padlizsánt ujjnyi szeletekre vágjuk, besózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben kevés forró olajon hirtelen pirosra pirítjuk mindkét oldalát. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük, picit besózzuk majd olajjal kikent jénai tálba teszünk egy réteget. A következő sor a padlizsán, amire nyers, karikára vágott hagymát, pórét, paradicsomot és paprikát rakunk és meglocsoljuk kevés olajjal. Addig folytatjuk a rétegezést míg a hozzávalók el nem fogynak. Az utolsó réteg burgonya legyen. A jénait lefedjük és fél órára a sütőbe tesszük. Ha a krumpli megpuhult, leöntjük a tetejét tejfölös - reszelt sajtos öntettel és 5 percre visszatesszük a sütőbe.
Tényleg jól hangzik.
VálaszTörlés