- 0,5 kg liszt (tönköly liszt - finomliszt fele fele arányban)
- 25 dkg margarin
- 2 tojás
- 1 sütőpor
- 20 dkg cukor (én nagyrészt mézet illetve barna cukrot használtam)
- kb. 1 dcl tej
Linzerkarika
A tésztát fél centi vastagságúra kinyújtuk, kerek formával kiszaggadjuk, kisütjük és lekvárral töltjük
Előmelegített sütöben 160 fokon (légkeveréses) 8-10 perc alatt készre sütjük.
Gyümölcsös pite
A tészta felét kinyújtuk fél centi vastagságúra, megkenjük lekvárral és tetszés szerint reszelhetünk rá almát vagy körtét. A maradék tésztából pedig elkészítjük a "rácsozást".
Előmelegített sütöben 160 fokon (légkeveréses) 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése