Elsőként had osszak meg veletek egy nagyon finom és egyszerűen elkészíthető muffin receptet, amit NoSalty oldalán találtam és amit éppen most, billentyűcsapkodás közepette majszolok. A reggeli órákban készült és ha nem figyelek, estére lehet egy darab sem marad belőle!
Hozzávalók (12 darabhoz):
- 250 dkg liszt (a tudatos életmód reményében ebből 70-70 dkg hajdina, illetve Norbi update féle low-carb master mix)
- 1 kk szódabikarbóna
- 250 dkg gesztenyepüré
- 3 ek cukor (nyírfacukrot használtam)
- 3 dcl tej
- 2 ek kakaó
- 2-3 ek rum (az eredeti recept nem ír hozzá)
- 8 dkg zsír
- 1/2 tábla étcsoki (az eredeti recept 1 táblát ír, de szerintem fél is elég bele)
Elkészítés:
- keverjünk össze a lisztet, kakaót és a szódabikarbónát
- külön tálban, mixer segítségével keverjük habosra a gesztenyemasszát a cukorral és a zsírral. Használhatunk vajat vagy margarint, ami éppen otthon van. Én libazsírt használtam, hogy végre ne árválkodjon tovább a hűtőben :)
- a gesztenyés masszához hozzáöntjük a tejet, rumot és a lisztes keveréket. Fakanál segítségével jól összedolgozzuk és muffinformákba kanalazzuk.
- az étcsokit kis darabokra tördeljük és mindegyik kupacba beleszúrunk egy-két darabkát
- 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése