... gyors, szombati leves. A hozzávalókat tetszés szerint variálhatjuk attól függően mi van éppen otthon.
Hozzávalók:
- negyed kg burgonya
- 1 nagyobb répa
- 1 közepes petrezselyem
- 1 közepes karalábé
- egy közepes nagyságú zellergumó negyede
- 1 közepes vöröshagyma
- fél paradicsom
- fél paprika
- olaj vagy zsír
- só vagy ételízesítő
- pár szem egész feketebors
- bulgur (ízlés szerint)
- friss petrezselyemzöld
Elkészítés: A répát, petrezselymet, karalábét és zellert kissebb kockára vágjuk, kevés olajon megdinszteljük és felöntjük vízzel (zöldségalaplével). Ezután hozzáadjuk a meghámozott, szintén kisebb kockákra vágott burgonyát. Levesbetétként főzhetünk bele egy marék bulgurt. Ízesítőnek főzzünk bele vöröshagymát, paradicsomot, paprikát, zellerlevelet, zöldpetrezselymet. A leveszöldségeket spárgával össze szoktam könti így ügyesen ki lehet őket halászni a leves elkészülte után. A levest ízlés szerint sózzuk, illetve használhatunk ételízesítőt is helyette, valamint szórjunk bele pár szem egész feketeborsot. Miután a leves elkészült, szedjük ki belőle a leveszöldségeket. Tálaláskor szórjuk meg apróra metélt friss petrezselyemzölddel.
Jól hangzik.
VálaszTörlés