Hozzávalók:
- 1 üveg magozott meggybefőtt
- 5 dkg étcsokoládé
- 18 dkg puha vaj vagy margarin
- 10 - 15 dkg cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 4 tojás
- 23 dkg liszt
- 1 tk sütőpor
- 8 dkg étkezési keményítő
- csipet só
A meggybefőttet jól lecsepegetjük, az étcsokoládét durvára vágjuk. A lisztet, keményítőt és a sütőport összekeverjük. A vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket. Végül óvatosan kevergetve a durvára vágott csokit és a lecsepegtetett meggyet is hozzáadjuk. Muffinformába/sütőbe töltjük, és 200 C fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése