2014. augusztus 16., szombat

Gluténmentes mákos piskóta

... variáció gluténmentes piskótára. Túrós, gyümölcsös tortákhoz tökéletes alap!  

 Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg darált mák
  • 8 dkg rizsliszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • csipetnyi fahéj
  • 1 citrom reszelt héja

A tojásfehérjét és a sót kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, és kézimixerrel addig keverjük tovább amíg a cukor teljesen feloldódik benne. Ezután egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat. Végül fakanállal óvatosan a többi hozzávalót is beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben  180 C (légkeveréses sütő 160 C) kb. 10 perc alatt készre sütjük.    

Megjegyzés:
A fenti adagot 26 cm tortaformához ajánlom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése