2014. július 20., vasárnap

Gluténmentes piskótatészta

... egyszerű piskótészta könnyű, nyári gyümölcstortákhoz.  

Hozzávalók:
  • 5 tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg cukor
  •  16 dkg Schar (MixC) liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
 A tojásfehérjét és a sót kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cukrot, majd addig keverjük, amíg a cukor feloldódik benne, majd egyenként belekeverjük a tojássárgákat. 
A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és óvatosan a tojáshabhoz keverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben  180 C (légkeveréses sütő 160 C) kb. 10 perc alatt készre sütjük. 

Megjegyzés:
A fenti adagot 26 cm tortaformához ajánlom


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése