2010. november 22., hétfő

Limoncello

Szeretek saját készítésű ajándékokkal előrukkolni karácsonykor. Ezekben van valami eredeti és ami a legjobb, hogy nem kell hozzá órák hosszat bolyongani különböző bevásárlóközpontokban és idegelni, hogy tényleg egy eredeti ajándékra bukkanjunk. 
Szerencsére a család és a barátaim is szeretik a hasukat, így egy finom likőr vagy házi készítésű lekvár a karácsonyfa alatt el tudja őket kápráztatni.
Erre a limoncello receptre Stahl Judit Végre otthon! című könyvében bukkantam. Évek óta készítem, egyrészt mert ez a sógornőm egyik kedvence, másrészt pedig mert nagyon egyszerűen elkészíthető. Az eredeti recept sokkal több cukrot ír és egy zöldcitromot, de az nekem annyira nem jön be, mert kissé kesernyés ízt ad a likőrnek.


Hozzávalók:
  • 5 citrom
  • 1/2 liter vodka
  • 40 dkg cukor
  • 1/2 liter víz
A citromokat jó alaposan megmossuk, majd nagyon vékonyan lehámozzuk a héjukat és egy nagyobb üvegbe téve felöntjük vodkával. Hagyjuk állni kb.1 hétig. Egy hét után leszűrjük a citromos vodkát és összekeverjük a kihűlt cukorból és a vízből főzött sziruppal. A hűtőben több hónapig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése