2010. január 5., kedd

Gombás melegszendvics


... középiskolás koromban a vonatra menet rendszeresen betértünk az egyik útba eső szendvicsbárba, ahol isteni forró szendvicseket lehetett, és ha minden igaz a mai napig is lehet kapni. 


A gombás szendvicsük valami csoda!  Egyszerűen nem bírtam betelni vele. Aztán a suli elvégzése után valahogy elmaradtak ezek a beülős, beszélgetős, szendvics majszolós összejövetelek, de a szendvics emléke megmaradt.
... pár éve - bátyuskámnak köszönhetően - kezembe került a Podravka egyik receptes füzete az áhított receptel! Innentől kezdve nem volt megállás, beindult a nagyüzemi forró szendvics gyártás. Azóta a társaság egyik kedvenc parti kajájává nőtte ki magát. 
... a másik szeretnivaló dolog rajta az, hogy már előző este elkészíthető, így a házigazdának sem kell lemaradnia a nappaliban zajló buliról ;)  

Hozzávalók:
250 dkg gomba (lehet friss v. konzerv)
40 dkg vaj
2 drb vöröshagyma
1 ek liszt
1,5 dl tej
bors
2 dl tejföl
1 ek Vegeta
apróra vágott friss petrezselyemzöld
2-3  bageta
reszelt sajt

A felszeletelt gombát és az apróra vágott vöröshagymát a vajon megpirítjuk. Mikor megpuhult, Vegetával ízesítjük, rászórjuk a lisztet és felöntjük a tejjel és 5 percig főzzük míg besűrűsödik. Mikor elkészült levesszük a tűzről és hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott petrezselyemzöldet.

Tálalás:
A kenyérszeleteket vajjal megkennjük, ráhalmozzuk a gombás szószt, sajtot szórunk rá és a sütőben 10-15 perc alatt robogósra sütjük. 

1 megjegyzés: