2010. december 27., hétfő

Kukorica ganci (ganca, gánica)

A karácsonyi dőzsölés és eszem-iszom után jól jön egy kis bélpucolás :))) Életemben először készítettem gancát - vagy ahogy mifelénk Csallóközben hívják - gancit. Túrosan, tejfölösen ahogy otthon láttam.


Hozzávalók:
  • kukoricadara
  • tej, víz
  • túró
  • tejföl
Első lépésként sűrű, sós puliszkát - kukoricakását - főzünk. Készíthetjük vízzel, vagy ahogy anyukám szokta fél rész vízből és fél rész tejből. Olyan keménységű legyen, hogy megálljon benne a kanál :) Mikor elkészült, hagyjuk kihűlni és egy teáskanál vagy leveses kanál segítségével szaggassuk tűzálló tálba. Rétegezzük és minden rétegre szórjunk túrót, a tetejét pedig locsoljuk meg bőven tejföllel. Előmelegített sütőben átforrósítjuk és már tálalható is. Tálalásnák még nyakon önthetjük egy kis tejföllel, hogy szaftosabb legyen. :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése