Hozzávalók:
- paradicsom
- paprika
- feta sajt (vagy bármilyen más feta jellegű sajt)
- eidam (vagy bármilyen más kemény sajt)
- füstölt sajt (elhagyható)
- olívaolaj
- bors, bazsalikom, oregano
Első lépésként keressünk az edények rengetegében 1 személyes tűzálló tálkákat - ezekben sokkal ügyesebb szervírozni és így mindenki ki tudja tunkolni az alján felgyülemlő ízletes szaftot :)))
Ha ezzel megvolnánk, aprítsuk fel kis kockára a zöldségeket és a feta sajtot. A tál aljára öntsünk egy kevés olívaolajat és rakjuk bele a felaprított paradicsomot és feta sajtot. Ízesítsük kevés őrölt borssal, szárított bazsalikommal és oreganóva. Sózni ne sózzuk mert a feta önmagában is elég sós. Ezután reszerjük rá a többi sajtot. Aki nem szereti, a füstölt sajtot elhagyhatja. Ezúttal nekem sem volt itthon így kimaradt, viszont elárulom sokkal ízletesebbé teszi, ha azt sem spóroljuk ki belőle. Előmelegített sütőben 165 C fokon, kb 10-15 perc alatt készre sütjük.
Tálalás:
Tálalhatjuk fokhagymás bagetával vagy csak egyszerű pirítóssal amit meglocsolunk pár csepp ízletes extra szűz oliva olajjal... hmmmm valami isteni!
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése