2010. december 30., csütörtök

Forró görög saláta

Tulajdonképpen nem is saláta, hanem amolyan vega ebéd vagy gyors vacsora jóbarátoknak. Kata barátnőmtől kaptam a receptet, aki egy görök étteremben kóstolta és azóta a család nagy kedvencévé vállt. Az egyik látogatásom alkalmával készítette és én is rögtön megszerettem. Egyrészt mert finom, másrészt mert nagyon egyszerű az elkészítése és mindenki a maga szájíze szerint variálhatja. A hozzávalókat sem nagy ördöngősség beszerezni. De nem ragozom tovább, jöjjön a recept!

Hozzávalók:

  • paradicsom
  • paprika
  • feta sajt (vagy bármilyen más feta jellegű sajt)
  • eidam (vagy bármilyen más kemény sajt)
  • füstölt sajt (elhagyható)
  • olívaolaj
  • bors, bazsalikom, oregano
Elkészítése:
Első lépésként keressünk az edények rengetegében 1 személyes tűzálló tálkákat - ezekben sokkal ügyesebb szervírozni és így mindenki ki tudja tunkolni az alján felgyülemlő ízletes szaftot :)))
Ha ezzel megvolnánk, aprítsuk fel kis kockára a zöldségeket és a feta sajtot. A tál aljára öntsünk egy kevés olívaolajat és rakjuk bele a felaprított paradicsomot és feta sajtot. Ízesítsük kevés őrölt borssal, szárított bazsalikommal és oreganóva. Sózni ne sózzuk mert a feta önmagában is elég sós. Ezután reszerjük rá a többi sajtot. Aki nem szereti, a füstölt sajtot elhagyhatja. Ezúttal nekem sem volt itthon így kimaradt, viszont elárulom sokkal ízletesebbé teszi, ha azt sem spóroljuk ki belőle. Előmelegített sütőben 165 C fokon, kb 10-15 perc alatt készre sütjük.

Tálalás:
Tálalhatjuk fokhagymás bagetával vagy csak egyszerű pirítóssal amit meglocsolunk pár csepp ízletes extra szűz oliva olajjal... hmmmm valami isteni!
Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése