A mártás hozzávalói:
- 10 dkg kapribogyó
- 1 kis csokor friss kapor
- 5 púpos kanál étkezési keményítő
- 2 deci tejföl
- 2 deci tejszín
- ½ csokor újhagyma
- ½ deci száraz fehérbor
- kevés olíva olaj és vaj
Tehát leges- leges- első lépésként készítsük el a hússzeletet amit aztán hozzáadunk a mártásunkhoz. Forró olajon-vajon pár perc alatt (a használt hústól függően) süssük át a hússzeleteket majd tegyük egy tálra és alufóliával takarjuk le amíg elkészítjük a mártást.
Hasonlatosan a kínai ételekhez ennél a mártásnál is az alapanyagok felaprításával kezdődik a dolog. Az újhagymák fehér részét felkarikázzunk. Nem kell túl vékonyra, de ne is legyenenk túl vastag karikák. A kapribogyót és a kaprot viszont amennyire csak tudjuk vagdossuk apróra. Következő lépésként kézi habverővel keverjük simára az étkezési keményítőt a tejföllel és a tejszínnel.
Kevés olíva olajat és vajat felolvasztok egy közepes méretű serpenyőben és lassú tűzön megpárolom a felkarikázott újhagymát. Ezután erősebbre vesszük a tüzet és hozzáöntjük a fehérbort. Várjuk meg amíg az alkohol elpárolog, majd tegyük takarékra a lángot. Öntsük hozzá a tejszínes-tejfölös keverék, a felaprított kapribogyót és kaprot, ízlés szerint borsozzuk. Aki gondolja meg is sózhatja, viszont óvatosan a sóval, hiszen a kapribogyó magában is elég sós. Ezután tegyük hozzá az átsült hússzeleteket és 1-2 perc alatt amig a mártás besűrűsödik melegítsük át az egészet. Köretként rizs dukál.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése