2010. január 12., kedd

Finom sajtos



Ennél finomabb sós "nyalánkságot" még életemben nem ettem!
Nagyobb társaság esetén, érdemes dupla adagot készíteni, mert ha egyszer elkezdjük enni, onnantól kezdve nincs megállás :)))


Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg reszelt sajt
15 dkg margarin vagy vaj
3 ek. tejföl
tojás a kenéshez



A sajt felét félretesszük. A hozzávalókat összegyúrjuk, a tésztát vékonyra kinyújtjuk, villával megszurkáljuk, sütőlemezre tesszük, kockára vágjuk, a tetejét tojással megkennjük, megszórjuk a félretett sajttal, megsózzuk, rövid ideig sütjük, inkább csak szárítjuk. Légkeveréses sütőben 160 fokon, cca. 25-30 perc alatt elkészül.

2 megjegyzés:

  1. akkor itt egy másik: 1 tejföl, 2 tojás, fél kiló rétesliszt, 1 negyedkilós margarin (én herát használok), 1 sütőpor (én nem szoktam bele tennei az egészet), só. összegyúrjuk, kiszaggatjuk, megszórjuk bármivel és irány a sütő.

    VálaszTörlés
  2. Jól hangzik :))) Köszi a tippet!
    Legközelebb kipróbálom!

    VálaszTörlés