2011. február 13., vasárnap

Pizza stangli

Beszélgetős, tévénézős baráti összejövetelekhez

Hozzávalók (2 nagy tepsi lesz belőle):
500 dkg finom liszt
0,25 l langyos víz
4 dkg friss élesztő
2-3 ek oliva olaj
kevés cukor a kovászhoz
só,
Feltét: oliva olaj, só, fokhagyma, reszelt sajt



A cukros langyos vízhez keverjünk 1-2 evőkanál lisztet, morzsoljuk bele az élesztőt és hagyjuk állni 10-15 percet. A "felfuttatott" élesztőt a liszttel, kevés sóval és az olajjal összegyúrjuk. A tésztát addig gyúrjuk míg az elválik a kezünktől és a tál falától. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük kb. 30 perc alatt. A megkelt tésztát óvatosan átgyúrjuk és kilisztezett nyújtódeszkán ujjnyi vastagra sodorjuk. Derelyevágóval vagy késsel 1-1,5 cm széles, 10-12 cm hosszú csíkokat vágunk belőle és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket. A tésztacsíkokat kenjük le fokhagymás olajjal, ízlés szerint reszelt sajttal és hagyjuk újabb 10-15 percet pihenni mielőtt az előmelegített forró (240 fokos) sütőben készre sütjük. Sütési idő  kb. 30-35 perc. Paradicsomos, fokhagymás-sajtos mártogatóval tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése