2011. február 20., vasárnap

Töltött gomba

... hamar gyorsan valamit  :)))

Hozzávalók:
  • nagyobb csiperkegomba
  • hagyma (ami épp kéznél van, lehet lila, póré, újhagyma, vörös v. vegyesen)
  • sajt (ami épp otthon van :)
  • só, kakukkfű, oregano (vagy épp amihez kedved van :)
  • császárszalonna
A gombafejeket megtisztítjuk, eltávolítjuk a tönkjét és a lemezes felükkel felfelé fordítva kiolajozott tepsire (én muffinsütőben sütöttem :) tesszük. Az eltávolított tönkből tölteléket készítünk. A tönköket apróra metéljük és kevés olajon megdínszteljük a szintén apróra vágott hagymával. Sóval, kakukkfűvel és kevés oreganóval ízesítjük. Miután puhára pároltuk a hagymás gombás egyveleget :) osszuk el egyenletesen a gombafejeken, reszeljünk rá sajtot, csomagoljuk 1-1 szelet császárszalonnába és előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 15 perc alatt készre sütjük. Sült krumplival, salátával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése