2010. november 29., hétfő

Házi bourbon vaníliás cukor

Egy újabb, egyszerűen elkészíthető ajándék. Az egyedüli necces hozzávaló talán csak egy jó mákdaráló amivel a cukrot és a vanília rudat finomra tudjuk őrölni. Nekem ez az atyai az örökségből származó, már már  matuzsálemi korban járó mákdaráló volt a segítségemre.  

 
Hozzávalók:
  • 1 kg kristálycukor
  • 2 drb bourbon vanília rúd
A kettévágott vanília rúdnak kikaparjuk a belsejét és a cukorral együtt porrá őröljük. A megmaradt vanília rudat kisebb darabokra vágjuk és a porrá őrölt cukorhoz keverjük. Akinek elég erős a darálója az magát a rudat is felapríthatja a cukorral. Próbálkoztam vele én is, de sajnos ez már túl nagy kihívás volt ennek a régi darabnak... :))  Így viszont a fogyatkozó készletet a illatozó vanília rúd darabkáival bármikor után tudom tölteni..

2 megjegyzés: