... hetek teltek el az utolsó bejegyzés óta. Szégyen ide, vagy oda nem sikerült gépközelbe jutnom..
De majd ma!... merthogy ötletből és receptből akad bőven... csak az a fránya idő..
A következő bejegyzések már a karácsonyi készülődés jegyében telnek majd. Hetek óta ünnepi hangulatban lebegek.. készülnek az apró cseprő ajándékok... limoncello palackozva, bourbon vanília kellékei a konyhapulton sorakoznak.. sárgarépa dzsem készítése körvonalazódik..
De haladjunk csak szépen sorjában. Kezdjük a balzsamecettel... pár hónapja - lapos pénztárcám mivolta rákényszerített, hogy bevállaljam az egyik szupermarket hiper szuper áron reklámozott félliteres balzsamecet palackját.. Hááát a benne levő nedű csalódás a köbön.. sebaj, jobb mint a semmi... nem dobjuk ki.. és milyen jól is tettem! Pár hét múlva szokásos gasztroblog barangolásaim közepette rábukkantam Chili & Vanilia bejegyzésére, hogy lehet egy elfuserált, gyenge minőségű balzsamecetből mennyei borecetet varázsolni.. Maga az ötlet "a Buday"-tól származik..
Fogtam tehát az üveg tartalmát belelöttyintettem egy lábasba és a lakást belengő tömény ecetszag kíséretében 1/3-ra forraltam a nedűt.. az eredmény? ... egy selymes, intenzív ízű borecet...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése