2015. január 6., kedd

Túrós-vajas pogácsa

... egy klasszikustól - Horváth Ilonától. Csodafinom, próbáljátok ki!

Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg száraz tehéntúró
  • 30 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • 1/2 dkg só

Elkészítés:
A hozzávalókat a tojás kivételével jól összedolgozzuk. Akkor a legfinomabb, ha párszor kisodorjuk és hajtogatjuk. Két hajtogatás közt hagyjuk kb. 20 percet pihenni. Megéri a macerát!
Csakúgy mint a Vajas hajtogatott pogácsát, apró rombusz alakúra vágom, így nincs veszteség, és nem kell újra gyűrni a nyiradékot. Sütés előtt a felvert tojással lekenjük és előmelegített sütőben 220 - 200 fokon aranysárgára sütöm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése