... húsvéti nyuszi helyett, házi kenyér!
Pár hete már elkészítettem Limara jól bevált fehér kenyerét a kenyérsütőben, ma azonban klasszikus kenyérkére vágytam... klasszikus formával, ropogós héjjal... úgyhogy elkészítettem ugyanazt, de most a sütőben... Hogy sikerült? A képek magukért beszélnek!
Hozzávalók:
- 2,8 dl folyadék
- 1,5 tk. só
- 1 ek. ecet
- 2 ek. olaj
- 50 dkg liszt ( 25dkg finomliszt és 25dkg réteszliszt)
- 1 tk. cukor
- 1 dkg élesztő
- 10 dkg öregtészta
A dagasztást és kelesztést ezúttal is kedves konyhai segítőmre bíztam... :))
A tésztát miután megkelt átgyúrtam, és lisztezett konyharuhában, fonott kosárba téve további egy órát kelni hagytam. Mikor a duplájára nőt a tetejét bevágva, sütőzacskóba téve előmelegített sütőben (180 fokon) kb. 1 óra alatt pirosra sütöttem.
Mikor elkészült, megkentem hideg vízzel és rácsra téve hagytam kihűlni.
Mikor elkészült, megkentem hideg vízzel és rácsra téve hagytam kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése