2010. május 23., vasárnap

Tavaszi omlett


.. minap munkából hazajövet azon morfondíroztam, mit is ehetnék vacsorára... valami könnyűt (hiszen már másfél hete próbálok odafigyelni az étkezésre... semmi kenyér, semmi péksütemény..) de mégis laktatót ami tartja majd bennem a lelket az esti órákban....
Belenézve a hűtőbe vagy 30 darab tojás mosolygott rám vissza... drága jó szüleim fölpakoltak a hétvégén... :))))  adva adta magát a dolog, hogy valami tojásos készüljön...mondjuk omlett?! ... ez meg ugye mindennek mondható csak nem könnyű vacsorának... de mit volt mit tenni, az érzékeim átvették az irányítást...  már szinte éreztem az omlett illatát...
...azzal próbáltam vigasztalni, hogy úgysem eszek hozzá kenyeret, hanem friss salátával fogom elmajszolni. Ezzel is enyhítve a bűntudatot ami egyre jobban kezdett eluralkodni rajtam... :)))

... oké, omlett... de az omlettet jó valamivel megtölteni :)) szétnézve a balkonon fantáziám rögtön beindult...hmmm....  metélőhagyma...  zsenge kakukkfű hajtások... ójaj, elkárhozott lelkemnek :))))



Hozzávalók:
tojás
kevés tej
sajt  (én eidamot használtam)
pici só
metélőhagyma
kakukkfű
 
Míg az olaj v. vaj felforrósodik a serpenyőben, a tojást a tejjel és pici sóval verjük habosra. Ezután önstük a toját a serpenyőbe. Süssük 1-2 percig, hogy az alja megszilárduljon de a tetején még kicsit folyós maradjon a tojás. Ezután a tojás egyik felére szórjuk rá a reszelt sajtot, az apróra metélt hagymát és kakukkfüvet, majd hatsuk félbe és süssük tovább 1-1 percig mindkét oldalán.
Tálalhatjuk salátával, pirítóssal, savanyú uborkával. Aki szereti, szórja meg őrölt pirospaprikával a tetejét, pótolva kicsit a napi C vitamin adagot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése