2010. augusztus 28., szombat

Mozarellás paradicsomos tagliatelle


Egy újabb gyors tésztarecept. A tojásos tésztához hasonlóan ezt is percek alatt elkészíthetjük. Valójában ennek a recepnek köszönhető, hogy megbarátkoztam a friss bazsalikom ízével. Szárított bazsalikommal nem érdemes próbálkozni ennél az ételnél, mert nem adja vissza ugyanazt az ízt. A sajt, a friss paradicsom és a bazsalikom találkozása az olivaolajjal... maga a tökéj!

Hozzávalók:
friss paradicsom
mozarella
tagliatelle
friss bazsalikom
oliva olaj
só, bors

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk és egy kevés olivaolajon 1-2 percig pirítjuk, éppenhogycsak "megkapódjon". Ezután hozzákeverjük a kifőzött, lecsöpögtetett tésztát, a nagyobb darabokra tépett mozarella sajtot, friss bazsalikomot és jól átforrósítjuk az egészet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése