2011. július 18., hétfő

Paradicsomos bruschetta

... az olaszországi túrázás után pár nappal elkapott a nosztalgia és muszáj volt valamilyen olasz ételt készítenem, hogy felidézhessem egy kicsit az ott töltött, fantasztikus napokat! Így jött a bruschetta ötlete amit először készítettem életemben. Mondanom sem kell, hogy azóta felkerült a kedvencek listájára! 

 Hozzávalók:
  • fehér kenyér
  • paradicsom
  • bazsalikom
  • fokhagyma
  • extra szűz olívaolaj
  • bors
Elkészítés:
Akit zavar a paradicsomhéj az első lépésként távolítsa el azt (forrásban levő vízben 4 percig hagyjuk ázni a paradicsomot, majd jeges vízbe téve könnyedén lehúzhatjuk a héját). Én ezzel nem vesződöm, egyrészt lustaságból :))) másrészt jobb ízét érzem, ha rajta van a héja is :)))
Az előkészített paradicsomot félbe vágjuk, kimagozzuk és a húsát apró kockára vágjuk. Egy keverőtálban összekeverjük egy kevés frissen vágott bazsalikommal, ízlés szerint sóval, borssal. 
A kenyérszeleteket megpirítjuk, megfokhagymázzuk és végül ráhalmozzuk a paradicsomot. Az így kapott szendvicseinket meglocsoljuk extra szűsz olívaolajjal és már tálalhatjuk is.
Aki szereti az intenzív fokhagyma ízt az a paradicsom közé is metélheti. Én jobb szeretem vele bedörzsölni a kenyérszeleteket így kevésbé intenzív a fokhagyma íze. Ha laktatóbb szendvicseket szeretnénk, akkor tegyünk a tetejére egy-egy szelet mozzarella sajtot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése