2013. december 8., vasárnap

Kéksajtos mártogató

.... próbáljátok ki! Szárzellerrel a legfinomabb!

Hozzávalók:
  • ízlés szerint friss csípős paprika (vagy zöld csili)
  • 1 ek olaj
  • kb. fél dcl tej
  • 1 Bambino (Camping) sajt
  • 15 dkg kéksajt (márványsajt)
  • 2 dcl tejföl
Az apróra vágott csípős paprikát olajon picit megfuttatjuk (kb. fél percig) majd felöntjük egy kevés tejjel.  Hozzádjuk mind a két fajta sajtot és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett addig főzzük míg a sajt teljesen fel nem olvad. Ha túl sűrűnek találjuk a mártást, öntsünk hozzá még egy kevés tejet, főzzünk rajta egyet majd vegyük le a tűzről. Keverjük hozzá a tejfölt, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Tálalás előtt ha marad annyi időnk, tegyük be pár órára a hűtőbe.
Nekem szárzellerrel ízlik a legjobban, de tunkolhatjuk akár nyers répával vagy pizza stanglival is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése