2013. március 11., hétfő

Almás sárgarépa saláta

... a böjt jegyében egy salátarecept.

Hozzávalók:
  • sárgarépa
  • petrezselyemgyökér
  • zellergumó
  • alma
  • citrom
  • só, cukor
Az almát tökgyalun, a zöldségeket pedig egész finomra lereszeljük. Elég "pepecselős" munka, de megéri vele bíbelődni. A lereszelt zöldséget és az almát egy tálban összeforgatjuk. Ízlés szerint citromlével, egy csipet sóval és cukorral ízesítjük. Fogyasztás előtt hagyjuk állni egy keveset, hogy az ízek jobban összeérjenek.
Főételek mellé, de a reggeli szendvicshez is kiváló saláta.   
Két személy részére körülbelül 3 nagyobb répával, 2 darab gyökérrel és egy szelet zellergumóval számoljunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése