2013. március 16., szombat

Bécsi meggyes muffin


Hozzávalók: 
  • 1 üveg magozott meggybefőtt
  • 5 dkg étcsokoládé
  • 18 dkg puha vaj vagy margarin
  • 10 - 15 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 4 tojás
  • 23 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • csipet só
A meggybefőttet jól lecsepegetjük, az étcsokoládét durvára vágjuk. A lisztet, keményítőt és a sütőport összekeverjük. A vajat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, sóval, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd beleszitáljuk a lisztes keveréket. Végül óvatosan kevergetve a durvára vágott csokit és a lecsepegtetett meggyet is hozzáadjuk. Muffinformába/sütőbe töltjük, és 200 C fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése