2013. március 25., hétfő

Sajttorta

 ... amint azt észrevehettétek, nagy erőkkel igyekszem behozni a lemaradást és pótolni az elmaradt bejegyzéseket. :))) 
A receptek sorát a következő sajttortával szeretném folytatni. Valami fenséges! 
Mi sok töltelékkel szeretjük, úgyhogy a kerek, 26 cm-s tortaformához a töltelék dupláját szoktam venni (a lenti tésztamennyiséggel). Nagy társaság esetén, hagyományos tepsiben készítem (36cmx28cm), szintén a töltelék dupláját véve. A lenti tésztamennyiség abban az esetben is elengendő, mert a tepsi oldalára akkor nem kerül a morzsából. 

Tészta:
   125 g vaj
   3 evőkanál cukor
   20 dkg kekszmorzsa (keverhetünk hozzá egy kis babapiskótát is)

Töltelék:
   25 dkg túró
   40 dkg tejszínes krémsajt
   15 dkg cukor
   1 vaníliás cukor
   2 evőkanál liszt
   3 tojás
   2,5 dcl tejföl

Melegítsük elő a sütőt maximum hőmérsékleten. 
Tészta: a megolvasztott vajat összekeverjük a cukorral és a kekszmorzsával. Az így kapott masszát a kivajazott tortaforma aljára és oldalára nyomkodjuk.
Töltelék: botmixer segítségével simára a dolgozzunk a túrót a krémsajttal és a tejföllel majd hozzákeverjük a többi alapanyagot is. A tölteléket beleöntjük az előkészített tortaformába, majd sütőben közepes-kis lángon 45-50 perc alatt készre sütjük. 
Tipp: ízesíthetjük/készíthetjük gyümölcsösen is: a morzsára egy réteg gyümölcsöt terítünk + töltelék + gyümölcs a tetejére mikor megsült és kihűlt. 



1 megjegyzés:

  1. TITanium Resistant Alloy - titanium suppressor
    TITanium Resistant anodizing titanium Alloy does titanium set off metal detectors is a replacement blue titanium for its original stainless steel oxide finish. micro hair trimmer Features premium titanium powder TITanium Resistant Alloy. Material.

    VálaszTörlés