2010. szeptember 4., szombat

Vöröslencse főzelék

... tavasz közeledtével ismét rám tört az egészségmánia. Hogy ez miben nyilvánul meg? Például elkezdek odafigyelni mit mikor és mivel eszek, hirtelen a semmibőle elkezdek tornázni, jógázni, sőt az utóbbi időben még futni is! Mert hogy az milyen jó. Ja és persze egészségesebbnél egészségesebb dolgokat pakolok a bevásárló kosárba... hajdina, sárgaborsó, vöröslencse... aztán ahogy jön úgy el is múlik a fellángolás... nem marad más utána mint nagy halom vega kaja a konyhában..:))))
A hajdina már szerencsésen elfogyott! Fasírt készült belőle. Maradt a vöröslencse és a sárgaborsó.
Ma a vöröslencsének kedvezettt a szerencse :) és főzelék készült belőle. Nem is hinné az ember, milyen gyorsan elkészíthető. Habár mindenki azt mondta, hogy teljesen felesleges beáztatni, én azért biztos ami biztos alapon 1 órácskát hagytam had szívja magába a vizet...





Hozzávalók:
1 kisebb fej hagyma
bacon szalonna vagy sonka
200 dkg vöröslencse
fehér joghurt v. tejföl

Kevés olajon megpirítjuk az apróra metélt hagymát és a bacon szalonnát v. sonkát. Felöntjük vízzel, beleszórjuk a lencsét és puhára főzzük. Ízlés szerint sózzuk, végül egy kevés fehér joghurtot vagy tejfölt keverünk hozzá.

1 megjegyzés: