2011. november 5., szombat

Pudingos kalács

Tészta:
  • 4 dcl tej
  • 3 kanál cukor
  • 30 drb szacharin
  • 5 dkg élesztő
  • 1 dcl olaj
  • pici só
  • 60 dkg finom liszt
A langyos, cukros, szacharinos tejben felfuttatott élesztőt összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Az így kapott tésztát meleg helyen a duplájára kelesztjük.
 
Töltelék:
  • 1 cs. csokis puding
  • 2,5 dcl tej
  • 3 ek cukor
  • 10 dkg margarin v. vaj
  • 1-2 ek kakaó
 A szokásos módon elkészítjük a pudingot majd hozzákeverjük a margarint, 1-2 evőkanál kakaót és a cukrot.
 A megkelt tésztát 2 részre osztjuk, kisodorjuk, egyenlő arányban elosztjuk rajta  a krémet. Összetekerjük, kivajazott tepsibe tesszük és újra kelesztjük. Sütés előtt megkenjük felvert tojással, és mandulaforgácsot szórunk rá. Előmelegített sütőben 150- 160 fokon kb. 40 perc alatt aranybarnára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése