2011. november 21., hétfő

Lencseleves aszalt szilvával

... igaz, hogy újév még odébb van de ki mondta, hogy lencselevest máskor nem lehet enni?! A hozzávalókat nem nagyon mértem, úgyhogy a lenti hozzávalók listáját tessék kábépersacc venni :))
a képen látható adag vöröslencsével készült :))
Hozzávalók:
  • 25 dkg lencse
  • 2-3 drb közepes krumpli (elhagyható)
  • 5-6 szem aszalt szilva
  • 3-4 drb babérlevél
  • 1 dcl tejszín
  • ecet v. citromlé

A lencsét érdemes pár órával főzés előtt beáztatni, de ha van otthon vöröslencse akkor még azzal sem kell bajlódni. Amennyiben krumplival készítjük, érdemes először a krumplit odatenni főni babérlevéllel és az aszalt szilvával és ha már félpuha hozzáadni a beáztatott  lencsét. Miután a lencse megpuhult hozzáöntjük a tejszínt és forralunk rajta egyet. Aki szeretné lisztes habarást is  készíthet. Ízlés szerint ecettel v. citromlével ízesítsük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése