... igaz, hogy újév még odébb van de ki mondta, hogy lencselevest máskor nem lehet enni?! A hozzávalókat nem nagyon mértem, úgyhogy a lenti hozzávalók listáját tessék kábépersacc venni :))
a képen látható adag vöröslencsével készült :)) |
Hozzávalók:
- 25 dkg lencse
- 2-3 drb közepes krumpli (elhagyható)
- 5-6 szem aszalt szilva
- 3-4 drb babérlevél
- 1 dcl tejszín
- só
- ecet v. citromlé
A lencsét érdemes pár órával főzés előtt beáztatni, de ha van otthon vöröslencse akkor még azzal sem kell bajlódni. Amennyiben krumplival készítjük, érdemes először a krumplit odatenni főni babérlevéllel és az aszalt szilvával és ha már félpuha hozzáadni a beáztatott lencsét. Miután a lencse megpuhult hozzáöntjük a tejszínt és forralunk rajta egyet. Aki szeretné lisztes habarást is készíthet. Ízlés szerint ecettel v. citromlével ízesítsük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése