Tészta:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor (8 dekára csökkentettem)
- 1 tojás
- 1 tojássárgája
- 1 ek rum
- 1 kk szódabikarbóna
- 5 dkg vaj v. margarin
- 1 ek méz
- 1 l tej
- 2 ek liszt
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 3 tojássárgája
- 20 dkg vaj v. ráma
- 15 dkg cukor (kicsit soknak találtam bele a 15 dekát, úgyhogy itt is kevesebbet cca. 10-12 dekát tettem csak bele)
- 2 cs vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk és fél órára betesszük a hűtőbe pihenni. A pihentetést a legtöbb helyen nem írják, nekem viszont így sokkal egyszerűbbnek tűnt a kisodrása. Pihentetés után a a tésztát két részre osztjuk és lisztezett tepsi hátulján kisodorjuk őket. A tepsi alá tegyünk konyharuhát, így nem fog össze-vissza csúszkálni sodrás közben. Sütés előtt ne felejtsük el villával megszurkodni a lapokat. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon pár perc készre sütjük.
A krém a pudinghoz hasonlóan készül. A pudinport, a lisztet összekeverjük a tejjel és a tojássárgákkal és lassú tűzön, állandó kevergetés mellett sűrűre főzzünk. Hagyjuk kihűlni. Mixerrel habosra keverjük a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral amit aztán a kihűlt pudinghoz keverünk. Érdemes mixert használni, mert igy sokkal habosabb és lazább lesz a krémünk. Az így kapott krémet egyenletesen elosszuk az egyik mézes lapon, majd óvatosan ráhelyezzük a másik lapot. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a mézes lapok megpuhuljanak. Tálalás előtt hintsük meg egy kevés porcukorral.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése