2012. május 14., hétfő

Házi krémsajt

... nyakunkon a nyár a rengeteg friss gyümölccsel. Számomra ez egyet jelent a finom "tele-gyümölcs" krémsajttortákkal és gyümölcsös tiramisukkal. Az egyedüli probléma, hogy az igazán finom krémsajtok egy vagyonba kerülnek, az olcsóbb alternatívák pedig enyhe utóízt hagynak az ember szájában. Teljesen véletlenül,  AnyaFőztje blogját böngészve bukkantam a "technikára" hogyan készítsünk házilag krémsajtot. Nem is gondoltam volna, hogy ilyen egyszerű az eljárás. Nem kell más hozzá, mint egy szűrő,  egy darab géz vagy organza anyag és egy tál a lecsepegő savónak. Ja igen és tejföl :))) A pontos leírás itt található.

Röviden és velősen annyi a történet, hogy a tejfölt egészben üssük ki a pohárból a gézre, kössük össze, tegyük egy szűrőre, azt egy tálra és hagyjuk 1-2 vagy akár 3 napig a hűtőben lecsepegni.
Egyelőre csak egyszer készítettem, és a kiváncsiságom nem hagyta 1 napnál tovább csepegni :))) de amint az a képen is látható már 24 óra után is nagyon szépen összeállt. Ha valaki lágyabban szereti a krémsajtot akkor tovább ne is hagyja állni, dobozolja esetleg ízesítse mondjuk snidliggel. Dobozolva, hűtőben 4-5 napig eltartható.
A lecsepegett savót sem kell kidobni. Felhasználható sütemények, illetve kenyér sütésére. De aki szereti az egyszerűen csak igya meg.
Kedvezően hat az anyagcserére ;)



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése