- 4* csésze teljes kiőrlésű tönkölyliszt (mivel nem volt annyi itthon annyi, így került bele egy kevés graham liszt, illetve feltuningoltam még 1 ek búzakorpával... ha már egyszer egészségesen táplálkozunk ugye :)
- 1 ek szárított élesztő
- 1 + 1/4 csésze meleg víz
- 1/2 evőkanál só
Elkészítés: A liszt felét keverjük össze az élesztővel és a sóval majd adjuk hozzá a vizet. Kanál segítségével keverjük össze amennyire tudjuk majd apránként kanalazzuk hozzá a maradék lisztet is. Nekem az összes lisztet fölvette, de előfordulhat, hogy nem lesz szükség a teljes mennyiségre. Töredelmesen bevallom, nem bírtam 4-5 percig gyúrni ahogy az eredeti recept írja. Jó ha 2-3 gyömöszöltem :)) és végik azon járt az eszem, hogy legközelebb simán bepakolom a hozzávalókat a kenyérsütőbe, dolgozzon vele ő :))))
Az összegyúrt tésztából gombócokat formálunk. Ekkora adagból kb. 10 - 11 darab gombóc jön ki amit azután lisztezett deszkán sodrófával ellapogatunk. Az így kapott lepényeket papírral bélelt tepsire tesszük és míg a sütő fölmelegszik 250 fokra (ez kb. 30 perc) addig hagyjuk, hogy megkeljenek. Fontos: mielőtt betennénk sülni, a lepényeket meg kell fordítani! A sütő alsó részében süssük kb. 5 percig. Fantasztikus figyelni ahogy a semmiből egyszer csak elkezdenek kis malackákká puffadni! :)))
Kata javaslatára, hogy ne száradjanak ki még melegen bepakoltam a megsült a pitákat nejlonba.
Mindenkinek csak ajánlani tudom. Fantasztikus az íze és nagyon egyszerű az elkészítése. A maradékot pedig nyugodtan tegyük be a fagyasztóba rosszabb napokra ;)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése