2011. március 18., péntek

Gyümölcsös túrós...

... minek is nevezzelek??? Túrókrém! Igen! És ehhez mindössze fél óra és egy pohárka bor kellett :)))))
Ezek után furán hangzanak ha úgy folytatnám, hogy böjti időszak lévén???  :))) mert máris lebuktam a borral :))
Igenis, idén eldöntöttem, hogy visszafogom magam a böjt idejére... minimális édességbevitel, kevesebb hús... teljesen azonban nem tudok lemondani egyikről sem, úgyhogy arra gondoltam mi volna, ha mondjuk kevesebb kenyeret és mondjuk semmi csoki nemű dolgok nem ennék... ez egész elfogadható kompromisszum, nem? Ha nagyon őszinte akarok lenni, akkor már az elején döcögősen kezdődött mivel rögtön vasárnap egy nagy zabaparti keretében végigkóstoltam mindent amit az asztalra tettek...  Ez van. Gyenge vagyok! De ugye aki a gyomrát szereti, az rossz ember nem lehet!!! :))) És amúgy is, az vesse rám az első követ... :)))

Na jó, jöjjön inkább a "recept"... amit nem is neveznék tulajdonképpen receptnek, sokkal inkább ötletnek, ha nem tudjuk mivel dobjuk fel a reggelt. A hozzávalókat mindenki úgy kombinálja ahogy akarja, vagy ami éppen otthon van...
Hozzávalók:
  • túró
  • joghurt v. tejszín v. tejföl
  • vanílisás cukor
  • erdei gyümölcs v. bármi más ami otthon található (friss v. fagyasztott esetleg kompót)
  • zabpehely (de lehet kukoricapehely v. bármilyen más müzli keverék pl.)
Elkészítés: nem nagy ördöngősség :))) A zabpehely kivételével az összes többi hozzávalót botmixerrel összepépesítjük és csak utána keverjük hozzá a zabpelyhet. Ezután érdemes várni vele vagy fél órát, hogy a zabpehely magába szívja a nedvességet és megpuhuljon.
Desszertként is megállja a helyét, főleg ha a tejszínt előtte fölverjük habnak és úgy forgatjuk óvatosan a gyümölcsös túrós krémhez. Így viszont már nem kevernék hozzá zabpelyhet...
Szóval hajrá. Tessék kipróbálni! Egészséges és a zabpehely még laktatóbbá teszi, úgyhogy nem gond kibírni a délidőt egy ilyen reggelivel :))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése