2011. március 28., hétfő

Karfiolos bulgur

... mielőtt szó érné a ház elejét :))) előre bocsátom, hogy nem egy túlszofisztikált receptről van szó. Inkább amolyan esti - vajon mit főzzek holnapra - recept amit az ember csak úgy magának készít és ha nem sikerül túl fényesen akkor sem kell senki előtt szégyenkeznie... :))))

 Hozzávalók:
  • karfiol
  • bulgur
  • póréhagyma
  • friss paradicsom
  • aszalt paradicsom
  • ételízesítő v. só
  • sajt ízlés szerint
Elkészítész: A póréhagymát felkarikázzuk és egy kevés olajon megdinszteljük majd hozzáadjuk az apró rózsáira szedett karfiolt, bulgurt és felöntjük vízzel (a bulgur mennyiségének a 2x-vel). Ételízesítővel v. sóval ízesítjük. Mikor félpuhára főt, adjuk hozzá az apróra vágott friss és aszalt paradicsomot.
Aki tartalmasabbra szeretné, az tálaláskor szórja meg reszelt sajttal. Köretként, de akár egytálételként is megállja a helyét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése