2010. március 1., hétfő

Almás rétes kicsit másképp

Zdenka kolléganőm csak úgy ontja magából a jobbnál jobb recept ötleteket! Lehet hogy nem is nekem, hanem neki kellene blogot vezetnie?! :) 
A brindzás derelye után jöjjön egy újabb remekmű
tőle.



Hozzávalók:
1 leveles tészta
4 közepes alma
cca. drb 50 kerek babapiskóta
fahéjas cukor

A meghámozott és lereszelt almát keverjük össze a fahéjas cukorral és az egyik felét osszuk el egyenletesen a kisodort tészta felén. A tészta másik felét hagyjuk üresen, hiszen ezzel fogjuk betakarni a végén a tölteléket. Ezután jöhet egy réteg babapiskóta, majd egy újabb réteg alma. Befejezésként hajtsuk rá az üresen hagyott tésztát, vagdaljuk be kicsit a tetejét, hogy a gőz szabadon távozhasson sütés közben.
Előmelegített sütőben 200 fokon cca. 25- 30 percig sütjük. 

Megjegyzés: aki vastagabbra, tartalmasabbra szeretné készíteni a rétest, az bátran tegyen még egy réteg piskotát, illetve réteg almát. Nem kell félni, hogy nagyon elázik a tészta,hiszen a piskóta pont arra szolgál, hogy felszívja az alma levét. Arra viszont ügyeljünk, hogy nagyobb rész tésztát  hagyjunk töltelék nélkül máskülönben nem fogja betakarni a tölteléket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése