Ja igen, és a legújabb mániám, hogy cukor helyett mézet használok az ételekbe :)
Hozzávalók:
- 200 g finom liszt
- 100 g rétesliszt
- 100 g tönkölyliszt
- 1 ek ecet
- 2 ek olaj
- 250 g öregtészta
- 1 tk méz
- 1 dkg élesztő
- 240 ml víz
- lenmag
- szezámmag
- napraforgómag
- 1 tojásfehérje
Kacsasütő, illetve megfelelő nagyságú jénai tál híján sütőzacskóban sült.
Picit tömött lett a belseje, úgyhogy azt a finomliszt - rétesliszt dolgot tovább kell még gondolni a jövőben... vagy mégiscsak felkutatni valahonnan azt a BL 80-st :))
Az íze viszont csodás! Hihetetlen, hogy ennyicske ráfordítással, ilyen gusztusos kenyeret lehet készíteni. Tuti, hogy nem először és utoljára készítettem!
Megjegyzést: Limarával történt egyeztetés után az instrukciók a következők :) legközelebb több folyadékot (kb. 2-3 evőkanállal több vizet) kell hozzá tenni, hogy lazább legyen a tészta...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése