Az ízesített olajat még nem próbáltam, viszont a szőlőmagolajjal már sütöttem, főztem és nekem nagyon bejött. Valóban emlékeztet picit a szőlő ízére. Gyanítottam, hogy nemcsak az ízében, de a tulajdonságaiban is különbözik a többi olajtól, úgyhogy kicsit utánaolvastam a témának és megtudtam, hogy a szőlőmagolaj:
- szívbarát és védi a keringési rendszert a meszesedéstől
- erősíti a vérereket és a hajszálereket
- növeli a HDL (jó) koleszterin szintjét és csökkenti az LDL (rossz) koleszterin szintjét
- csökkenti a trombózis lehetőségét
- magas antioxidáns tartalma miatt gátolja az öregedést és fiatalítja a bőrt
- védi a sejteket a káros hatásoktól és gátolja a rák kialakulásának veszélyét
- kedvező hatása van a prosztatára és az impotenciára
- nőknél a változó kor kellemetlen tüneteit enyhíti
- védi az agyat a szabad gyököktől és javítja az emlékező képességet
- védi a szemet, segíthet megakadályozni a szürke hályog kialakulását
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése