2010. március 10., szerda

Csoki pakolás

... kakaó ... Maga a csoda!!!! Már a neve is olyan szívet melengető! A legkézenfekvőbb antidepresszáns a világon! 

Ami most következik, az nem egy csokitorta receptje, hanem egy isteni csokis pakolásé, amitől olyan selymessé válik a bőr mint a babáké. Ráadásul nem kerül sokba és szó nincs extra hozzávalókról amik ne lennének fellelhetők bármelyik háziasszony konyhájában :))
 

Hozzávalók:
1 tojásfehérje
1-2 ek reszelt csoki (magas kakaótartalmú, esetleg jobb fajta étcsokoládé)
1 kk cukrozatlan kakaópor (szintén a jobb fajtából)
1 tk méz

Elkészítés:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan összekeverjük a többi  hozzávalóval. Az így kapott masszával kenjük be az arcunkat, dekoltázst, és akár az egész testünket. Állítólag hatásos narancsbőr ellen is, úgyhogy a fenék és comb tájékáról se feledkezzünk meg ;) Hagyjuk megszáradni, utána pedig mossuk le bő vízzel. Azzal számoljunk, hogy nem lesz egyszerű művelet :))) és ildomos rögtön a zuhany alá bújni ha nem akarjuk, hogy az egész fürdőszoba ússzon a csokiban :)))

 Tipp:
Ha kifogytunk otthon a csokiból, akkor sem kell bepánikolni, mert készíthetjük csak kakaópor hozzáadásával. Ebben az esetben viszont tegyünk kicsit többet a fehérjéhez.

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó!
    Most én is kedvet kaptam :)

    VálaszTörlés
  2. ez jó pattanások ellen is? :)

    VálaszTörlés
  3. Szia Ancsi!
    Pattanásos bőrre inkább a mézes pakolást ajánlom. A méz antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatású így eltünteti a pirosságot illetve segít eltüntetni a pattanások után maradt sötét foltokat :)))
    Én nem szoktam semmit sem hozzá keverni, de állítólag ha reszelsz hozzá almát még hatékonyabb. Kb. 15-20 percig hagyd fent. Még egy tipp: arcpakolás előtt érdemes kamillás gőzölést alkalmazni, hogy a pórusok kitáguljanak és a pakolás hatóanyagai jobban felszívódjanak ;)

    VálaszTörlés
  4. ez nagyon jól hangzik majd kipróbálom!

    VálaszTörlés
  5. Szia !

    Apro piros pattanasok eltuntetesere van valami szuper tipped?

    Udv:
    Nor

    VálaszTörlés
  6. Szia Nor!
    Annyira nem vagyok otthon a témában. Csak a magam által is kipróbált dolgokat tudom ajánlani.
    A csalántea például nagyon jó vértisztító, úgyhogy ha állandó jellegű a problémád akkor érdemes volna kipróbálni kúraszerűen inni: 4 héten át napi 3 csészével.

    VálaszTörlés