Sütni, vagy nem sütni? Ez itt a kérdés. Ez volt a mai nap nagy dilemmája. Végül győzött a kíváncsiságom :) Nem bírtam ellenálni a kísértésnek. Egyszerűen ki kellett próbálnom, hogy készülnek ezek az apró fánkocskák. Azt kell, hogy mondjam első próbálkozásnak nem is rossz. A végső változatot Ginger & Saffron és Anya főztje kettőse adta.
Hozzávalók:
Tészta (kb. 30 drb)
Tészta (kb. 30 drb)
- 125 ml tej
- 200 ml víz
- 100 g vaj
- 150 g finom liszt
- csipet só
- 4 tojás
Első lépésként felhevítjük a tej és víz keverékét a vajjal és csipetnyi sóval. Amikor a vaj elolvadt hozzáadjuk az átszitált lisztet és simára dolgozzuk majd levesszük a tűzről. Hagyjuk, hogy a tészta langyosra hűljön majd egyenként beledolgozzuk a tojásokat. Teáskanállal vagy habzsákkal - akinek van (nekem nincs :) kupacokat halmozunk a sütőpapírral bélelt tepsibe. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
A keményítőt, a tojássárgákat és a cukrot 1 dl tejjel simára keverjük. A maradék tejet lábosban forrásig hevítjuk majd folytonos kavarás mellett hozzáöntjük a tojásos keveréket. Közepes tűzön addig főzzük míg sűrű pundingot nem kapunk.
Csokiszósz
- 10 dkg étcsokoládé
- 5 dkg vaj
- 100 ml tej
- 1 tk. méz
A csokoládét darabokra tördeljük, hozzáadjuk a vajat és a mézet majd gőz fölött megolvasztjuk. Ezután levesszük a gőzről és tejjel simára keverjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése