Az ismerkedést óvatosan kezdtem, egyetlen egy darabot vettem csupán és hazaérve rögtön böngészni kezdtem a szakácskönyveket, internetes blogokat, hogy mihez is kezdhetnék vele...
- Birsalmasajt lett volna a logikus lépés.. de ahhoz valószínűleg egy darab nem elég :)))
- Kompót... az meg annyira uncsi....
- Lekvár... hmm egy darabból??!! :)))
- győzött a birsalmalé ... a maga friss, illatos valójában...
Amit érdemes róla tudni: a Kaukázus környékén, Iránban és Turkesztánban őshonos őszi gyümölcs. Nyersen fogyasztva megőrzi A-, B1-, B2-, C-, E- és P-vitamin tartalmát, ezen kívül 27- féle ásványi anyagot ( foszfor, kálium, vas, kalcium, stb.) is tartalmaz.
A nyers birsalmalé segíti az anyagcserét, savas kémhatása megmozgatja az emésztőrendszert, alkalmas különböző emésztési rendellenességekre, hasi fájdalmakra, görcsoldásra valamint gyulladáscsökkentő hatása is van.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése