... a változatosság kedvéért jöjjön még egy almás recept. Tudom az emberek többsége nem rajong a gyümölcslevesekért, de rájuk most nem leszek tekintettel. :)))
Hozzávalók (2 személyre):
- 4 alma
- 3-4 szem egész szegfűszeg
- 1 egész fahéj
- 5-6 szem aszalt szilva
- 3/4 cs. vaníliás puding
- 1 dcl tejszín v. joghurt
- citrom
- cukor
Az almát meghámozzunk, felkockázzuk és kb. 1 liter vízben feltesszük főni az aszalt szilvával együtt. Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, egy darabka citromhéjjal, kevés citromlével és ízlés szerint cukorral. 10-15 percig főzzük majd tejszínes-pudingos habarással besűrítjük és összeforraljuk. Melegen és hidegen is tálalható.
Aki szeretné, botmixerrel össze is pépesítheti.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése