2011. december 13., kedd

Alma krémleves

... a változatosság kedvéért jöjjön még egy almás recept. Tudom az emberek többsége nem rajong a gyümölcslevesekért, de rájuk most nem leszek tekintettel. :)))


Hozzávalók (2 személyre):
  • 4 alma
  • 3-4 szem egész szegfűszeg
  • 1 egész fahéj
  • 5-6 szem aszalt szilva
  • 3/4 cs. vaníliás puding
  • 1 dcl tejszín v. joghurt
  • citrom
  • cukor
Az almát meghámozzunk, felkockázzuk és kb. 1 liter vízben feltesszük főni az aszalt szilvával együtt. Ízesítsük fahéjjal, szegfűszeggel, egy darabka citromhéjjal, kevés citromlével és ízlés szerint cukorral. 10-15 percig főzzük majd tejszínes-pudingos habarással besűrítjük és összeforraljuk. Melegen és hidegen is tálalható.
Aki szeretné, botmixerrel össze is pépesítheti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése