... az
avokádót valaki vagy szereti, vagy nem. Én inkább nem szerettem, mint szerettem egészen addig míg rá nem bukkantam a guacamole receptjére. Azóta nagyonis megbarátkoztam a kis, zöld szörnyecskével. :)))
Hozzávalók:
- 1 érett avokádó
- fél paradicsom (apróra vágva, kimagozva)
- negyed lilahagyma (apróra metélve)
- 1 fej fokhagyma
- chilipaprika (ízlés szerint)
- 1 ek limet v. citromlé
- 1 ek friss koriander (apróra metélve, elhagyható v. petrezselyemmel helyettesíthető )
- só
Az avokádó elég hamar megbarnul, ezért mielőtt megpucolnám össze szoktam készíteni a többi hozzávalót egy tálba amivel aztán majd összepépesítem. Azaz: az apróra metélt lilahagymát, fokhagymát, citromlevet, koriandert és chilipaprikát. Ezután jöhet az avokádó, mixer, só ízlés szerint. A legvégén kanállal hozzákeverem az apróra metélt paradicsomot. Fogyasztás előtt tegyük fél napra a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: Pirítóssal az igazi!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése