Hozzávalók:
* 2 tojás
* 10 dkg sütőmargarin v. vaj
* 1 bögre cukor
* 1 bögre liszt
* 1 bögre (darált) mák
* 1 bögre langyos tej
* 1 csomag sütőpor
* csipet őrölt fahéj
Elkészítés
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejet, lisztet, mákot, fahéjat végül a sütőport és jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Aki szereti a gyümölcsös dolgokat az "potyogtathat" bele meggyet, szedret vagy bármilyen más gyümölcsöt hogy még szaftosabb legyen a süti. Sütési idő 40 perc.
Az eredeti recept alapján normál tepsiben sütjük, majd ha kihűlt, deszkára borítjuk, és hosszában kettévágjuk. A lapokat megkenjük a lekvárral, majd a 2 lapot egymásra borítjuk, 1 órát pihentetjük. A tetejét megszórhatjuk vaníliás vagy porcukorral..
Na én ezt a barátosném tanácsára leegyszerűsítettem és normál tepsi helyett kisebb tepsiben sütöm, hogy magasabbra feljöjjön a tészta és a sütit a maga egyszerű valójában tálalom lekvár illetve vaníliás cukor nélkül.
* 10 dkg sütőmargarin v. vaj
* 1 bögre cukor
* 1 bögre liszt
* 1 bögre (darált) mák
* 1 bögre langyos tej
* 1 csomag sütőpor
* csipet őrölt fahéj
Elkészítés
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejet, lisztet, mákot, fahéjat végül a sütőport és jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Aki szereti a gyümölcsös dolgokat az "potyogtathat" bele meggyet, szedret vagy bármilyen más gyümölcsöt hogy még szaftosabb legyen a süti. Sütési idő 40 perc.
Az eredeti recept alapján normál tepsiben sütjük, majd ha kihűlt, deszkára borítjuk, és hosszában kettévágjuk. A lapokat megkenjük a lekvárral, majd a 2 lapot egymásra borítjuk, 1 órát pihentetjük. A tetejét megszórhatjuk vaníliás vagy porcukorral..
Na én ezt a barátosném tanácsára leegyszerűsítettem és normál tepsi helyett kisebb tepsiben sütöm, hogy magasabbra feljöjjön a tészta és a sütit a maga egyszerű valójában tálalom lekvár illetve vaníliás cukor nélkül.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése