2010. február 3., szerda

Bögrés-mákos


Hozzávalók:     

    *  2 tojás
    * 10 dkg  sütőmargarin v. vaj
    * 1 bögre cukor
    * 1 bögre liszt
    * 1 bögre (darált) mák
    * 1 bögre langyos tej
    * 1 csomag sütőpor
    * csipet őrölt fahéj

Elkészítés
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tojásokat, tejet, lisztet, mákot, fahéjat végül a sütőport és jól összedolgozzuk. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük. Aki szereti a gyümölcsös dolgokat az "potyogtathat" bele meggyet, szedret vagy bármilyen más gyümölcsöt hogy még szaftosabb legyen a süti. Sütési idő 40 perc.

Az eredeti recept alapján normál tepsiben sütjük, majd ha kihűlt, deszkára borítjuk, és hosszában kettévágjuk. A lapokat megkenjük a lekvárral, majd a 2 lapot egymásra borítjuk, 1 órát pihentetjük. A tetejét megszórhatjuk vaníliás vagy porcukorral..

Na én ezt a barátosném tanácsára leegyszerűsítettem és normál tepsi helyett kisebb tepsiben sütöm, hogy magasabbra feljöjjön a tészta és a sütit a maga egyszerű valójában tálalom lekvár illetve vaníliás cukor nélkül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése