2010. február 15., hétfő

Mandulabundás csibefalatok

Mandulabundás csibefalatok, avagy házias "mekdonalc" :)
Stahl receptről van szó. Nem is értem, hogy kerülhette el eddig a figyelmemet! Garantáltan fölkerül a partikaják listájára! Kisebb módosításokat azért eszközöltem. :) 
Az apróra vágott csibefalatokat 1 éjszakára állni hagytam a joghurtos mártásban. Nem kötelező, de így sokkal omlósabbá válik a hús. Azok pedig akik nem szeretik a fokhagymát, helyettesíthetik azt apróra vágott zöld chili paprikával.

Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
só, frissen őrölt bors
2 dl joghurt
1 ek morzsolt majoránna
1 gerezd fokhagyma
zöld chili

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A csirkemellfilét kb. 4x2cm-es darabokra vágjuk, megsózzuk, borsozzuk. Egy tálkában összekeverjük a joghurtot a majorannáva és fokhagymával (v. a zöld chilivel). Az így kapott mártással leönjük a csirkedarabokat és hűtőben hagyjuk 1 éjszakát pácolódni.
A mandulát megpirítjuk és mikor kihűlt ledaráljuk és összekeverjük a zsemlemorzsával. 

A csibefalatokat meghempergetjük a mandulás morzsában és forró olajban oldalanként 1-1 perc alatt előpirítjuk. Ekkor még nem sütjük át őket teljesen, csak a bundájukat tesszük ropogóssá. Az előpirított, aranybarna csibefalatokat egy rétegben elterítjük a tepsiben és jó 15 perc alatt omlósra sütjük a sütőben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése