Mák, mák, mák és még több mák :))))
Hozzávalók (2 személyre):
- 6 szikkadt kifli
- cca. fél liter tej
- 1 tojássárgája
- cca. 10 dkg darált mák
- nádcukor
- méz
- vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
... a kifliket felkarikázzuk
... a tejet a tojássárgájával állandó kevergetés mellett forrpontig melegítjük
... a mákot elkeverjük a cukorral
... a felkarikázott kiflire ráöntjük a tejes keveréket
... a tejet a tojássárgájával állandó kevergetés mellett forrpontig melegítjük
... a mákot elkeverjük a cukorral
... a felkarikázott kiflire ráöntjük a tejes keveréket
Egy jénai tálat kivajazunk, cukros mákot szórunk az aljára, erre jöhet egy réteg áztatott kifli, amit megszórunk mákkal, megcsorgatjuk mézzel és addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók. A végén kevés vajat morzsolunk a tetejére és 30 perc alatt készre sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése