2010. február 15., hétfő

Mákos guba

Mák, mák, mák és még több mák :))))

Hozzávalók (2 személyre):
  • 6 szikkadt kifli 
  • cca. fél liter tej 
  • 1 tojássárgája 
  • cca. 10 dkg darált mák 
  • nádcukor 
  • méz 
  • vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 fokra.
... a kifliket felkarikázzuk
... a tejet a tojássárgájával állandó kevergetés mellett forrpontig melegítjük
... a mákot elkeverjük a cukorral
... a felkarikázott kiflire ráöntjük a tejes keveréket
Egy jénai tálat kivajazunk, cukros mákot szórunk az aljára, erre jöhet egy réteg áztatott kifli, amit megszórunk mákkal, megcsorgatjuk mézzel és addig folytatjuk míg el nem fogynak a hozzávalók. A végén kevés vajat morzsolunk a tetejére és 30 perc alatt készre sütjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése