2010. február 3., szerda

Egyszerű mákos

... ez egy tipikusan olyan recept amit akkor is el tudsz készíteni, ha éppen semmi különleges süti hozzávaló sincs otthon, de fáj a fogad valami fini nasira amivel akár a váratlanul bejelentkező vendégeket is meg tudod kínálni. Az persze megint más lapra tartozik, hogy a vendégek miként oldják meg a mákos fog kérdését a látogatás végeztével .... főleg ha utána még készülnek máshova is... nah, de ez már nem a mi gondunk ugye ;)
Max. jó házigazda lévén felajánlhatjuk a fogpiszkáló, illetve a fürdőszobai tükör használatának lehetőségét indulás előtt... :))))

Hozzávalók:
36 dkg liszt, 
26 dkg cukor
1/2 l tej
8 dkg olvasztott margarin
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
mák tetszés szerint... cca. 15 - 20 dkg

Kikent, kilisztezett tepsiben 180 fokon cca. 20 perc alatt készre sütjük.

U.i.: Be kell hogy valljam, ezt a receptet még nem próbáltam. De ami késik ugye, az nem múlik... :)) Hamarosan tutira sort kerítek rá! Egyrészt mert nagyon egyszerű az elkészítése, másrészt pedig annyira minimális hozzávalók szükségesek hozzá, hogy az már szinte vicces. Amint azt a kedves kollégám is említette, akitől a receptet kaptam, ehhez a sütihez még tojás sem kell. Úgyhogy aki azt gondolná, hogy elírás történt és kifelejtettem a tojást... téved, valóban nem kell bele ;) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése