... humusz avagy csicseriborsó pástétom... :)
Hozzávalók:
100g csicseriborsó
fél citrom leve
1 fokhagymagerezd
2 ek tahini
2 ek olívaolaj
chili paprika
só
A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd másnappuhára főzzük. Ha teszünk a főzőlébe egy csipet szódabikarbónát jelentősen lecsökkenthetjük a főzési időt. Több órás főzés helyett kb. 40-45 perc alatt kész. Sőt, aki konzerv borsót használ annak a főzéssel nem is kell bajlódnia. Elég ha a hozzávalókat összepépesíti és már kész is. Ha nagyon sűrű, tegyünk hozzá pár kanállal a főzőléből, illetve a konzerv levéből. Többféleképpen lehet ízesíteni, nekem eddig ez ízlett a legjobban.
Mártogatósként, macesszal szeretem a legjobban. De ha van otthon friss házikenyér, azzal sem kutya!
Előre szólok, nagyon bele lehet feledkezni a habzsolásába.... :)
Ez tényleg nagyon jó.
VálaszTörlésÖrülök, hogy ízlett. :))
VálaszTörlés