2010. március 26., péntek

Humusz

... humusz avagy csicseriborsó pástétom... :)


Hozzávalók:
100g csicseriborsó
fél citrom leve
1 fokhagymagerezd
2 ek tahini 
2 ek olívaolaj 
chili paprika

A csicseriborsót előző nap beáztatjuk, majd másnappuhára főzzük. Ha teszünk a főzőlébe egy csipet szódabikarbónát jelentősen lecsökkenthetjük a főzési időt. Több órás főzés helyett kb. 40-45 perc alatt kész. Sőt, aki konzerv borsót használ annak a főzéssel nem is kell bajlódnia. Elég ha a hozzávalókat összepépesíti és már kész is. Ha nagyon sűrű, tegyünk hozzá pár kanállal a főzőléből, illetve a konzerv levéből. Többféleképpen lehet ízesíteni, nekem eddig ez ízlett a legjobban. 
Mártogatósként, macesszal szeretem a legjobban. De ha van otthon friss házikenyér, azzal sem kutya! 
Előre szólok, nagyon bele lehet feledkezni a  habzsolásába.... :)

2 megjegyzés: