2009. december 14., hétfő

Linzer

A recept egy kedves barátnőmtől van. Szerény véleményem szerint a legfinomabb linzer, amit valaha ettem! Szigorúan sárgabaracklekvárral töltve! Apum szerint pontosan olyan az íze, mint amilyet a nagymama sütött anno. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam, miért is érdemes elkészíteni pont ezt a receptet! :)

 Hozzávalók:
50 dkg vaj
25 dkg porcukor
75 dkg finomliszt
2-3 tojássárgája
csipet szódabikarbóna
1 citrom reszelt héja
vaníliás cukor

Az alapanyagokat összedolgozzuk, hűtőben 1-2 órát pihenni hagyjuk, majd formázzuk és 180-200 fokon 8-10 perc alatt készre sütjük. Mikor kihűlt, a formákat lekvárral összetapasztjuk, porcukorral megszórjuk és zárható dobozban tároljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése